Bugün, 7 Mayıs 2024 Salı

Balıkesir'den 5 belediye başkanı açılış için Bulgaristan'da

Balıkesir

Bulgaristan'ın gözde kayak merkezi Panporovo sezonu açtı.

Bulgaristan’ın gözde kayak merkezi Panporovo sezonu açtı.
Balkanların önemli kış turizm merkezlerinden olan Panparovo kayak merkezi sezon açılışını yaptı. Kar kalınlığının istenen seviyenin altında olmasından dolayı açılışı bir hafta ertelenen kayak merkezi sezonunu açtı. 40 ülkeden 1000’e yakın misafirin davet edildiği merkezin açılış töreninde çeşitli etkinlikler sergilendi.
Telesiyej ve kayak malzemelerinin ücretsiz olması nedeniyle bölgede bulunan tüm otellerin yüzde yüz doluluk oranına ulaşan kayak merkezinin açılışa katılan Bulgaristan Turizm Bakanı Nikolina Angelkova ile Türkiye’den giden 5 Belediye Başkanı yaptıkları konuşmalarda dostluk mesajı verdiler.
3 aylık çoklu vize kolaylığı
İlk defa bu yıl çartır uçaklarla kayak merkezine kayak severler için özel seferler düzenlendiğini belirten bakan Angelkova, “Bizim için Türkiye’den gelen turistler çok önemli, Bulgaristan İçişleri Bakanlığı ve Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı ile Türkiye konsolosluğu ile yapılan istişareler sonrasında kış tatilini Bulgaristan’da geçirmek isteyen Türk vatandaşlarına iki ay veya 3 ay şeklinde çoklu giriş imkanları sunulması için görüşmelerimiz sürüyor. Dost ülke Türkiye’den gelecek misafirlerin sorunsuz bir tatil yapması için tüm çalışmalarımız devam ediyor” dedi.
Balıkesir’den 5 ilçe belediye başkanı açılışa katıldı
Balıkesir’in Kepsut, Bigadiç, Dursunbey, Gönen ve Marmara Adası Belediye Başkanları da açılışa katıldı.
Smolyan’ın Çepalare Belediyesi ile kardeş Belediye olan Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, her iki belediye arasında olan ilişkilerin artarak devam ettiğini söyledi. Aksoy, “4 Yıl önce başlayan kardeşliğin devamında Bulgaristan halkına deniz tatili yapmak isteyen Bulgar vatandaşları Marmara adasına davet ediyoruz. Kardeşliğin gereği olarak ta kış tatilini kayak merkezlerinde geçirmek isteyen vatandaşlarımıza da Panporovo kayak merkezini tavsiye ediyoruz. Birlik ve beraberliğimiz turizmde de devam edecek.” dedi.



  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı